Gasztronómia


 Rigó   János: Diétás tanácsok
Dr. Rigó János közérthetően megírt sok fontos ismeretet tartalmazó könyve hasznos mindenkinek, aki vigyázni szeretne egészségére.
A borítója foltos, kopott. 

Raktárkészlet:  1 db
Dr. Rigó János közérthetően megírt sok fontos ismeretet tartalmazó könyve hasznos mindenkinek, aki vigyázni szeretne egészségére.
A borítója foltos, kopott.
230 Ft
1111 Hasznos tanács háziasszonyoknak és férfiaknak
Mit, mivel, hogyan

Apró furfangok, műhelytitkok, amelyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsóbban is megoldhatunk valamit.
127 old, 20 cm x 14 cm 

Raktárkészlet:  1 db
Mit, mivel, hogyan

Apró furfangok, műhelytitkok, amelyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsóbban is megoldhatunk valamit.
127 old, 20 cm x 14 cm
400 Ft
Adrian Bailey (szerk.): A főzés alapanyagai
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz – a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával.
Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges élelmiszerek eredetéről és tulajdonságairól.
Hasznos tanácsok és tippek az alapanyagok százainak elkészítéséhez és felhasználásához.
1991

240 old, 21 cm x 15 cm
Jobb felső sarka sérült 

Raktárkészlet:  1 db
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz – a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával.
Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges élelmiszerek eredetéről és tulajdonságairól.
Hasznos tanácsok és tippek az alapanyagok százainak elkészítéséhez és felhasználásához.
1991

240 old, 21 cm x 15 cm
Jobb felső sarka sérült
1 300 Ft
Alibi hat hónapra Evés-ivás
A képen új folyóiratot lát, ha úgy tetszik, könyvet, mely újfajta étvágyat kíván gerjeszteni a magyar olvasóban. Szeretné elcsábítani a televíziókészülék mellől néhány percre, hadd támadjon kedve előbb az olvasásra, majd az evésre, ivásra. Hiszen evés és ivás a témája az Alibi hat hónapra félévente megjelenő első számának. Ezekről a mindennapos élvezetekről számol be 55 kortárs író, 2 képzőművész és 36 fényképész – reméljük, nem mindennapi módon. Mi nem bánjuk, ha ajándékkönyvvé válunk, de re... 
Raktárkészlet:  1 db
A képen új folyóiratot lát, ha úgy tetszik, könyvet, mely újfajta étvágyat kíván gerjeszteni a magyar olvasóban. Szeretné elcsábítani a televíziókészülék mellől néhány percre, hadd támadjon kedve előbb az olvasásra, majd az evésre, ivásra. Hiszen evés és ivás a témája az Alibi hat hónapra félévente megjelenő első számának. Ezekről a mindennapos élvezetekről számol be 55 kortárs író, 2 képzőművész és 36 fényképész – reméljük, nem mindennapi módon. Mi nem bánjuk, ha ajándékkönyvvé válunk, de re...
1 100 Ft
  Bozóki János – Dózsa György – Tomaj Zsuzsa (szerk.): Zenei ki mit főz?
Muzsikus szakácskönyv

Azt persze mindenki tudja, hogy a zene és a szakácsművészet összetartozik valamiképpen. Tafelmusikról, asztali zenéről mindenki hallott, s nem titok az sem, hogy Rossini: főzött. De az ismereteknek ezzel szinte vége is szakad, arról már nem esik szó, hogy föltehetőleg sokkal mélyebbnek kell emez összefüggésnek lennie. De hogy is van ez? - hiszen bizonyítéknak mégsem lehet elegendő az, hogy sok zenész maga is szakács, vagy éppen csak az, hogy szeret jól enni. Mert ha csa... 

Raktárkészlet:  1 db
Muzsikus szakácskönyv

Azt persze mindenki tudja, hogy a zene és a szakácsművészet összetartozik valamiképpen. Tafelmusikról, asztali zenéről mindenki hallott, s nem titok az sem, hogy Rossini: főzött. De az ismereteknek ezzel szinte vége is szakad, arról már nem esik szó, hogy föltehetőleg sokkal mélyebbnek kell emez összefüggésnek lennie. De hogy is van ez? - hiszen bizonyítéknak mégsem lehet elegendő az, hogy sok zenész maga is szakács, vagy éppen csak az, hogy szeret jól enni. Mert ha csa...
400 Ft
Burits Oktáv – Erdélyi Lajosné: Miből? Mit? Hogyan?
Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Egy ​​régi recept „Végy – két személyre számítva – két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára…” Végy ezt meg azt… mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába. Egy mai recept a könyvb... 

Raktárkészlet:  1 db
Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Egy ​​régi recept „Végy – két személyre számítva – két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára…” Végy ezt meg azt… mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába. Egy mai recept a könyvb...
400 Ft
Csikós Virág – Behán Mária: Gasztropolisz
"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/

"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló er... 

Raktárkészlet:  1 db
"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/

"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló er...
1 600 Ft
Dávid Sándor - Kurucz Antal: Terítéken az olimpia
Avagy: mit esznek azon az olimpián?

Rendhagyó szakácskönyvet tart kezében az Olvasó, mert legalábbis szokatlan, ha nem példa nélkül álló, hogy egy ilyen műben ne csak az életekről essék szó, hanem az alkotóiról is. Már jól benne voltunk mondanivalónk előkészítésében, amikor kiderült, hogy ebbeli igyekezetünk, mármint hogy alkotópárosunk szakácsművészéről is szóljunk, mások óhajával is találkozik. Nem egészen biztos ugyan, hogy Bajor Andor, aki Kövi Pál kitűnő szakácskönyvébe írt az érzelemre ... 

Raktárkészlet:  1 db
Avagy: mit esznek azon az olimpián?

Rendhagyó szakácskönyvet tart kezében az Olvasó, mert legalábbis szokatlan, ha nem példa nélkül álló, hogy egy ilyen műben ne csak az életekről essék szó, hanem az alkotóiról is. Már jól benne voltunk mondanivalónk előkészítésében, amikor kiderült, hogy ebbeli igyekezetünk, mármint hogy alkotópárosunk szakácsművészéről is szóljunk, mások óhajával is találkozik. Nem egészen biztos ugyan, hogy Bajor Andor, aki Kövi Pál kitűnő szakácskönyvébe írt az érzelemre ...
500 Ft
Dittmayer Andor: Gasterea
SZAKÁCSMŰVÉSZETI LEXIKON

Tartalom

Hideg és meleg ízelítők 5
Erőlevesek, sűrített levesek 8
Előkészületek 23
Mártások 25
Különböző előétkek 30
Tojásételek, tojáslepények 34
Halak 42
Marhahúsfélék 50
Borjúhúsfélék 61
Ürü- és bárányhúsfélék 66
Sertéshúsfélék 68
Szárnyasok 71
Vadak 74
Főzelékek 78
Gyümölcsök, befőttek, ízek, tészták, fagylaltok, parfaitok, cukorkák 92
Amerikai italok, meleg italok 106
Hasznos tudnivalók 108
Nemzeti étkek, étrendek 117
Gasztro... 

Raktárkészlet:  1 db
SZAKÁCSMŰVÉSZETI LEXIKON

Tartalom

Hideg és meleg ízelítők 5
Erőlevesek, sűrített levesek 8
Előkészületek 23
Mártások 25
Különböző előétkek 30
Tojásételek, tojáslepények 34
Halak 42
Marhahúsfélék 50
Borjúhúsfélék 61
Ürü- és bárányhúsfélék 66
Sertéshúsfélék 68
Szárnyasok 71
Vadak 74
Főzelékek 78
Gyümölcsök, befőttek, ízek, tészták, fagylaltok, parfaitok, cukorkák 92
Amerikai italok, meleg italok 106
Hasznos tudnivalók 108
Nemzeti étkek, étrendek 117
Gasztro...
500 Ft
Dr. Rohály Gábor: Borkalauz
259 old, 19 cm x 10 cm 
Raktárkészlet:  1 db
259 old, 19 cm x 10 cm
750 Ft
  Duszt Károly – Guóth János: Sütemények – 203 recept cukrászmesterektől
Harminckilenc cukrászmester versenymunkája

155 old, 20 cm x 13 cm 

Raktárkészlet:  1 db
Harminckilenc cukrászmester versenymunkája

155 old, 20 cm x 13 cm
900 Ft
Dworschák Ernő-Frank Júlia-Szántó András: Édes
A négy alapíz szakácskönyve
A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.... 

Raktárkészlet:  1 db
A négy alapíz szakácskönyve
A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is....
600 Ft
  F. Nagy Angéla- Lénárt Vera- Pákozdi Judit: Befőzés télen-nyáron
A könyv eligazít bennünket a zöldség-gyümölcs kiválasztásától kezdve az edények és az üvegek előkészítéséig, hogy a lehető legjobb minőségű beftteket készíthessük el családunk számára.
96 old, 19 cm x 12 cm 

Raktárkészlet:  1 db
A könyv eligazít bennünket a zöldség-gyümölcs kiválasztásától kezdve az edények és az üvegek előkészítéséig, hogy a lehető legjobb minőségű beftteket készíthessük el családunk számára.
96 old, 19 cm x 12 cm
500 Ft
F. Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája
A Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés m... 
Raktárkészlet:  1 db
A Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés m...
300 Ft
Fakanál 2000/2
Édességek, sütemények a világ minden tájáról
Recepttár

2000
144 old, 21 cm x 15 cm 

Raktárkészlet:  1 db
Édességek, sütemények a világ minden tájáról
Recepttár

2000
144 old, 21 cm x 15 cm
800 Ft
Faragó Ilona: A főzőkanáltól az estélyi ruháig
E könyv címlapján két nőt látsz, kedves olvasó. Az egyiket kötényben, főzőkanállal, a másikat estélyi ruhában. Ha Jobban megnézed, ez a két nő egy: „A NŐ'". A nő, aki éppen olyan jól forgatja a főzőkanalat, mint amilyen szép estélyi ruhában. A főzőkanál és az estélyi ruha tulajdonképpen szimbólum. Szimbóluma a nőnek, az asszonynak, akinek mindenhez kell értenie.
A főzőkanál: a háztartás. A háztartás, ez az egyszerűnek látszó, de bonyolult gépezet. Hogy mi... 

Raktárkészlet:  1 db
E könyv címlapján két nőt látsz, kedves olvasó. Az egyiket kötényben, főzőkanállal, a másikat estélyi ruhában. Ha Jobban megnézed, ez a két nő egy: „A NŐ'". A nő, aki éppen olyan jól forgatja a főzőkanalat, mint amilyen szép estélyi ruhában. A főzőkanál és az estélyi ruha tulajdonképpen szimbólum. Szimbóluma a nőnek, az asszonynak, akinek mindenhez kell értenie.
A főzőkanál: a háztartás. A háztartás, ez az egyszerűnek látszó, de bonyolult gépezet. Hogy mi...
990 Ft
Francia konyha (06374)
Francia konyha
A francia ételkultúra világszerte fogalommá vált. A klasszikus európai konyha alapjait jelenti, és régióinak sokszínű specialitásai nagy vonzerőt gyakorolnak az ínyencekre. Megtanulhatjuk a franciáktól azt is, hogy az ételek elfogyasztása esemény, amelyre időt kell szánnunk, és amely összehozza a családot, a barátokat.
Ismerkedjen meg ezzel a kultúrával, próbálja ki könyvünk receptjeit! Elkészítheti az ételeket önmagukban, ahogy a franciák szokták, de menübe is illeszh... 

Raktárkészlet:  1 db
A francia ételkultúra világszerte fogalommá vált. A klasszikus európai konyha alapjait jelenti, és régióinak sokszínű specialitásai nagy vonzerőt gyakorolnak az ínyencekre. Megtanulhatjuk a franciáktól azt is, hogy az ételek elfogyasztása esemény, amelyre időt kell szánnunk, és amely összehozza a családot, a barátokat.
Ismerkedjen meg ezzel a kultúrával, próbálja ki könyvünk receptjeit! Elkészítheti az ételeket önmagukban, ahogy a franciák szokták, de menübe is illeszh...
700 Ft
Gaál Zoltán: Ikebana tányérokon
Többfogásos ebédet főztem budapesti barátaimnak, természetesen a Japánból magammal hozott receptek alapján. Emlékezetemben még ott élt a megkóstolt ételek íze is. Ennek ellenére, amikor az ebéd végére értünk, egy Japánt sokszor megjárt ismerősöm azt mondta: legközelebb ugyanezt megfőzzük Tokióban és eladjuk, mint magyar ételkülönlegességet. Ugyanezt a másik oldalról én is elmondhatom. Kamakurában egy baráti japán családnál gulyást főztem. Hiába azonban a látszatra ugyanolyan, azonos nevű alap... 
Raktárkészlet:  1 db
Többfogásos ebédet főztem budapesti barátaimnak, természetesen a Japánból magammal hozott receptek alapján. Emlékezetemben még ott élt a megkóstolt ételek íze is. Ennek ellenére, amikor az ebéd végére értünk, egy Japánt sokszor megjárt ismerősöm azt mondta: legközelebb ugyanezt megfőzzük Tokióban és eladjuk, mint magyar ételkülönlegességet. Ugyanezt a másik oldalról én is elmondhatom. Kamakurában egy baráti japán családnál gulyást főztem. Hiába azonban a látszatra ugyanolyan, azonos nevű alap...
400 Ft
Gyümölcsfélék a táplálkozásban
A gyümölcs - nélkülözhetetlen élelmiszer 3
A gyümölcsfélék feloszlása 4
Almatermésűek 4
Csonthéjasok 8
Bogyótermésűek 10
Héjasgyümölcsök 12
Töktermésűek 13
Déligyümölcsök 13
Mi van a gyümölcsökben? 14
Az egyes alkotórészek szerepe és hatása szervezetünkre 16
Víz 16
Szénhidrátok 18
Szerves savak 21
Cserzőanyagok 23
Ásványi anyagok 23
Vitaminok 25
Fehérjék 29
Zsírok és olajok 29
Nyersgyümölcsfogyasztás 29
Gyümölcsök a konyhában 31
Levesek 31
Mártások 32
Főtt-t... 

Raktárkészlet:  1 db
A gyümölcs - nélkülözhetetlen élelmiszer 3
A gyümölcsfélék feloszlása 4
Almatermésűek 4
Csonthéjasok 8
Bogyótermésűek 10
Héjasgyümölcsök 12
Töktermésűek 13
Déligyümölcsök 13
Mi van a gyümölcsökben? 14
Az egyes alkotórészek szerepe és hatása szervezetünkre 16
Víz 16
Szénhidrátok 18
Szerves savak 21
Cserzőanyagok 23
Ásványi anyagok 23
Vitaminok 25
Fehérjék 29
Zsírok és olajok 29
Nyersgyümölcsfogyasztás 29
Gyümölcsök a konyhában 31
Levesek 31
Mártások 32
Főtt-t...
1 300 Ft
  Gyurcsáné Kondrát Ilona: Diétás tanácsok tejcukorérzékenyeknek
Laktózmentes receptekkel

A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.
Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kez... 

Raktárkészlet:  1 db
Laktózmentes receptekkel

A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.
Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kez...
1 500 Ft
Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Süssünk olajsütőben!
Érdemes-e olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennün... 
Raktárkészlet:  2 db
Érdemes-e olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennün...
300 Ft
  Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Tanácsok és receptek mikrohullámú sütőkhöz
Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne, és hogyan? Ehhez ad ötleteket, tanácsokat, recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén ta... 
Raktárkészlet:  1 db
Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne, és hogyan? Ehhez ad ötleteket, tanácsokat, recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén ta...
330 Ft
Köves J. Julianna: Háztartási ABC
A könyveknek megvan a maguk sorsa.
A háztartási tanácsadóké például az, hogy elavulnak. Hiszen ahogy a világ változik, ahogy a technika és a technológia fejlődik, úgy változik a körülöttünk lévő kisebb világ, otthonunk is. Más anyagok, eszközök, gépek kerülnek környezetünkbe, más háziszereket használunk ma, mint százötven, száz vagy éppen csak tíz-húsz évvel ezelőtt. S nyilván más eszközökkel fogjuk végezni ház körüli teendőinket tíz-húsz év múlva megint. ... 

Raktárkészlet:  1 db
A könyveknek megvan a maguk sorsa.
A háztartási tanácsadóké például az, hogy elavulnak. Hiszen ahogy a világ változik, ahogy a technika és a technológia fejlődik, úgy változik a körülöttünk lévő kisebb világ, otthonunk is. Más anyagok, eszközök, gépek kerülnek környezetünkbe, más háziszereket használunk ma, mint százötven, száz vagy éppen csak tíz-húsz évvel ezelőtt. S nyilván más eszközökkel fogjuk végezni ház körüli teendőinket tíz-húsz év múlva megint. ...
300 Ft
  Lajos Mari – Hemző Károly: 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor ​Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az „El Dorado” felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a „papá”-t, a „földi almát”, amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az „indios” nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Span... 
Raktárkészlet:  1 db
Amikor ​Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az „El Dorado” felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a „papá”-t, a „földi almát”, amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az „indios” nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Span...
1 300 Ft
Langfelder Sándorné A család diétás könyve
189 old, 20 cm x 13 cm 
Raktárkészlet:  1 db
189 old, 20 cm x 13 cm
700 Ft
Lázár Márta: Koktélok és báritalok
1974
335 old, 20 cm x 12 cm
Lapjainak alja víztől hullámos 

Raktárkészlet:  1 db
1974
335 old, 20 cm x 12 cm
Lapjainak alja víztől hullámos
500 Ft
Mann Endre: Sütemények és édességek
Tartalom


Mit adjunk a teához 5
A tetszetős és ízléses szendvics 5
Sós teasütemények 13
Házilag készült zsemle, kifli és perec 18
Édes aprósütemények 20
Zsírban sült tészták 30
Élesztős tészták 37
Rétesek 46
Leveles tészták 51
Omlós tészták és vegyes sütemények 58
Pudingok és felfújtak 78
Torták és mignonok 88
Tortamázak, töltelékek, tortadíszek, öntetek 115
Krémek és zselék 130
Fagylaltok, parfék, sarlottok 136
Csemegék 147
Cukorkák és csokoládébonbonok 153
Üd... 

Raktárkészlet:  1 db
Tartalom


Mit adjunk a teához 5
A tetszetős és ízléses szendvics 5
Sós teasütemények 13
Házilag készült zsemle, kifli és perec 18
Édes aprósütemények 20
Zsírban sült tészták 30
Élesztős tészták 37
Rétesek 46
Leveles tészták 51
Omlós tészták és vegyes sütemények 58
Pudingok és felfújtak 78
Torták és mignonok 88
Tortamázak, töltelékek, tortadíszek, öntetek 115
Krémek és zselék 130
Fagylaltok, parfék, sarlottok 136
Csemegék 147
Cukorkák és csokoládébonbonok 153
Üd...
1 900 Ft
Marosi Lászlóné: A kínai konyha
A receptek nagy részét úgy állítottuk össze, hogy a fő hangsúlyt a hazai piacon is fellelhető alap- és nyersanyagok kapták. Remélem sikerült olyan kínai ételeket bemutatni, amelyek megfelelnek egy kicsit a hazai ízlésnek is. Bízom abban, hogy az újdonságra vágyók megkóstolják, illetve elkészítik a kínai konyha néhány specialitását, ezzel bővítve a kínai konyha kedvelőinek és barátainak táborát.
1985

80 old, 22 cm x 12 cm 

Raktárkészlet:  1 db
A receptek nagy részét úgy állítottuk össze, hogy a fő hangsúlyt a hazai piacon is fellelhető alap- és nyersanyagok kapták. Remélem sikerült olyan kínai ételeket bemutatni, amelyek megfelelnek egy kicsit a hazai ízlésnek is. Bízom abban, hogy az újdonságra vágyók megkóstolják, illetve elkészítik a kínai konyha néhány specialitását, ezzel bővítve a kínai konyha kedvelőinek és barátainak táborát.
1985

80 old, 22 cm x 12 cm
400 Ft
Mesterszakácsok gázon főzött mesterművei
 
Raktárkészlet:  1 db
1 200 Ft
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
E 1984-ben kiadott receptgyűjtemény és tanácsadó segítségével a főzésben gyakorlatlanabbak is sikerrel próbálkozhatnak egy-egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető hidegkonyhai „költemény” elkészítésével. Nemcsak vendégváráskor nyújtanak élményt a remek szendvicsek, saláták, hidegtálak, kocsonyák – a napi étkezések, a vacsorák, tízóraik egyhangúságát enyhítik és frissítik fel az ötletesen, változatosan készített, díszített hidegkonyhai ételek.... 
Raktárkészlet:  1 db
E 1984-ben kiadott receptgyűjtemény és tanácsadó segítségével a főzésben gyakorlatlanabbak is sikerrel próbálkozhatnak egy-egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető hidegkonyhai „költemény” elkészítésével. Nemcsak vendégváráskor nyújtanak élményt a remek szendvicsek, saláták, hidegtálak, kocsonyák – a napi étkezések, a vacsorák, tízóraik egyhangúságát enyhítik és frissítik fel az ötletesen, változatosan készített, díszített hidegkonyhai ételek....
520 Ft
Pelle Józsefné: Édes ízek
Pelle Józsefné válogatott receptjei

Édesanyám - mondjuk gyengéden. Édesem - suttogjuk becézve férjnek, feleségnek, kedvesnek, gyermeknek. Édes Istenem - sóhajtjuk bizakodva, vagy mondjuk megszokásból... És édesek az ízek, melyeket nem nélkülözhetünk, amelyekről nem tudunk lemondani. Az „édes" nem mindennapi fogalom, sok minden megjelölésére használjuk, de leggyakrabban az étkezésben. Édes a reggeli kávé, tea, a napközben elfogyasztott üdítő, a szörp, édesek a sütemények, a tészták, a puding... 

Raktárkészlet:  1 db
Pelle Józsefné válogatott receptjei

Édesanyám - mondjuk gyengéden. Édesem - suttogjuk becézve férjnek, feleségnek, kedvesnek, gyermeknek. Édes Istenem - sóhajtjuk bizakodva, vagy mondjuk megszokásból... És édesek az ízek, melyeket nem nélkülözhetünk, amelyekről nem tudunk lemondani. Az „édes" nem mindennapi fogalom, sok minden megjelölésére használjuk, de leggyakrabban az étkezésben. Édes a reggeli kávé, tea, a napközben elfogyasztott üdítő, a szörp, édesek a sütemények, a tészták, a puding...
400 Ft
Pelle Józsefné: Főzőiskola
A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Ha ismerjük a főzés-sütés alapjait, fortélyait, egyszerűbb és könnyebb lesz a munkánk, olcsó, változatos ételeket adhatunk a családunknak.
Sok éves háziasszonyi tapasztalatait szedte csokorba a szerző, hogy segítségére legyen mindazoknak, akiknek nem volt alkalmuk megtanulni főzni, vagy szívesen tanulnak valami újat. Arról írt, amire a szakácskönyvek rendszerint röviden térnek csak ki, tehát a konyhai munka megsze... 

Raktárkészlet:  1 db
A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Ha ismerjük a főzés-sütés alapjait, fortélyait, egyszerűbb és könnyebb lesz a munkánk, olcsó, változatos ételeket adhatunk a családunknak.
Sok éves háziasszonyi tapasztalatait szedte csokorba a szerző, hogy segítségére legyen mindazoknak, akiknek nem volt alkalmuk megtanulni főzni, vagy szívesen tanulnak valami újat. Arról írt, amire a szakácskönyvek rendszerint röviden térnek csak ki, tehát a konyhai munka megsze...
1 100 Ft
R. Szepessy Ilona Francia konyha
"…Érdemes megismerkedni a francia konyhával, mert igen változatos, ötletgazdag, racionális, ugyanakkor ínyenc. Általában könnyebb, kalóriaszegényebb és vitamindúsabb a mienknél, tehát olyanoknak is ajánlható, akik egészségügyi vagy esztétikai meggondolásokból keresnek új irányokat. Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket. A sajtokat és a borokat – amelyek a komplett étkezés elmaradhatatlan tartozékai – nem tárgyaljuk külön, ezért az előszóban kívánunk adni róluk néhány á... 
Raktárkészlet:  1 db
"…Érdemes megismerkedni a francia konyhával, mert igen változatos, ötletgazdag, racionális, ugyanakkor ínyenc. Általában könnyebb, kalóriaszegényebb és vitamindúsabb a mienknél, tehát olyanoknak is ajánlható, akik egészségügyi vagy esztétikai meggondolásokból keresnek új irányokat. Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket. A sajtokat és a borokat – amelyek a komplett étkezés elmaradhatatlan tartozékai – nem tárgyaljuk külön, ezért az előszóban kívánunk adni róluk néhány á...
410 Ft
Ráczalmási György (szerk.) Pizza
Együnk finomat kevés hússal is!

A pizza napjaink kétségtelenül egyik legnépszerűbb étele. Eredetileg olasz, de ismeretes szinte az egész világon. Nem nagy és előkelő éttermek konyháin készül - bár néha ilyen helyeken is kapható - hanem kisvendéglőkben, gyorsbüfékben, sőt külön pizzasütőknél is. Megőrizte ugyan sajátos olasz jellegét, de az egyes országok nemzeti konyhái is tettek hozzá valamit, a helyi anyagoktól, szokásoktól függően. A receptek összeállításánál figyelembe vettük a sajátos ... 

Raktárkészlet:  1 db
Együnk finomat kevés hússal is!

A pizza napjaink kétségtelenül egyik legnépszerűbb étele. Eredetileg olasz, de ismeretes szinte az egész világon. Nem nagy és előkelő éttermek konyháin készül - bár néha ilyen helyeken is kapható - hanem kisvendéglőkben, gyorsbüfékben, sőt külön pizzasütőknél is. Megőrizte ugyan sajátos olasz jellegét, de az egyes országok nemzeti konyhái is tettek hozzá valamit, a helyi anyagoktól, szokásoktól függően. A receptek összeállításánál figyelembe vettük a sajátos ...
700 Ft
S. Deli Magda: Szója konyha
 
Raktárkészlet:  1 db
220 Ft
Sarah Brown: Mikrohullámú szakácsművészet
Főzési ötletek és módszerek. Kézikönyv a friss és mélyhűtött alapanyagok előkészítéséhez és főzéséhez. Több mint 100 recept. Ízletes ételek receptjei egyszerű és különleges alkalmakra,ínycsiklandó és étvágygerjesztő fotókkal.

220 old, 21 cm x 15 cm 

Raktárkészlet:  1 db
Főzési ötletek és módszerek. Kézikönyv a friss és mélyhűtött alapanyagok előkészítéséhez és főzéséhez. Több mint 100 recept. Ízletes ételek receptjei egyszerű és különleges alkalmakra,ínycsiklandó és étvágygerjesztő fotókkal.

220 old, 21 cm x 15 cm
580 Ft
Természetesen sajtokból
29 old, 20 cm x 14 cm 
Raktárkészlet:  1 db
29 old, 20 cm x 14 cm
270 Ft
Tobias Pehle – Birgit Andrich: Tésztalexikon
A szeretet apró megnyilvánulása

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Nem? Sebaj! Most eláruljuk milyen fontos szerepe van ennek az ételfélének a konyhaművészetben, lerántjuk a leplet a fogyasztásával kapcsolatos hitekről és tévhitekről, útmutatóval szolgálunk a házi tészta elkészítéséhez. Emellett tésztalexikon segíti a választást, segédkezet nyújtunk az elkészítés és fogyasztás mellett a tálalásban és tárolásban, olaszországi túrával egybekötött klasszikus recepteket ajánlunk, és vé... 

Raktárkészlet:  1 db
A szeretet apró megnyilvánulása

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Nem? Sebaj! Most eláruljuk milyen fontos szerepe van ennek az ételfélének a konyhaművészetben, lerántjuk a leplet a fogyasztásával kapcsolatos hitekről és tévhitekről, útmutatóval szolgálunk a házi tészta elkészítéséhez. Emellett tésztalexikon segíti a választást, segédkezet nyújtunk az elkészítés és fogyasztás mellett a tálalásban és tárolásban, olaszországi túrával egybekötött klasszikus recepteket ajánlunk, és vé...
1 790 Ft
Tokaji borecetes receptek
Kedves Olvasónk!
Kiadványunk a Tokaji Borecet Manufaktúra által 2011-ben magyar gasztrobloggerek körében indított, kifejezetten Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását célul tűző receptverseny nyomán született. Hazánkban a borecet alkalmazásának nagy hagyománya volt a II. világháborúig, de azóta sajnos feledésbe merült. Ezt a tradíciót szeretnénk újra feléleszteni, és könyvünkkel segítséget nyújtani a Tokaji Borecetek változatos alkalmazásához. Mikor belefogtunk a b... 

Raktárkészlet:  1 db
Kedves Olvasónk!
Kiadványunk a Tokaji Borecet Manufaktúra által 2011-ben magyar gasztrobloggerek körében indított, kifejezetten Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását célul tűző receptverseny nyomán született. Hazánkban a borecet alkalmazásának nagy hagyománya volt a II. világháborúig, de azóta sajnos feledésbe merült. Ezt a tradíciót szeretnénk újra feléleszteni, és könyvünkkel segítséget nyújtani a Tokaji Borecetek változatos alkalmazásához. Mikor belefogtunk a b...
900 Ft
Turós Emil: Ízletes könnyű ételek
A tej egyik fontos összetett táplálékunk - majdnem minden tápanyag megtalálható benne, ami az emberi szervezet építéséhez és fenntartásához szükséges. Hasonlóképpen a tejtermékek is rendkívül gazdagok tápanyagokban. Fogyasztásuk mégsem éri el a kívánt szintet hazánkban, más országokhoz viszonyítva alacsonynak mondható. Ennek egyik oka az, hogy a más vonatkozásban oly színes, ízletes és tápdús, hazai ételválasztékuk a tej és tejtermékekből készíthető ételek tekintetében korántsem teljes, sőt k... 
Raktárkészlet:  1 db
A tej egyik fontos összetett táplálékunk - majdnem minden tápanyag megtalálható benne, ami az emberi szervezet építéséhez és fenntartásához szükséges. Hasonlóképpen a tejtermékek is rendkívül gazdagok tápanyagokban. Fogyasztásuk mégsem éri el a kívánt szintet hazánkban, más országokhoz viszonyítva alacsonynak mondható. Ennek egyik oka az, hogy a más vonatkozásban oly színes, ízletes és tápdús, hazai ételválasztékuk a tej és tejtermékekből készíthető ételek tekintetében korántsem teljes, sőt k...
250 Ft
Végh Júlia: Éttermi ételek otthon
Bár az árak emelkedése miatt ma nem járunk annyit étterembe, mint azelőtt, mégis érdemes tudni, hogy az étlapokon feltüntetett egy-egy ételnév mit is takar. Mit jelent például a Rossini- vagy Stroganoff-módra? Azonkívül, hogy egyes ételnevekből nem lehet következtetni magára az ételre, nem árt megismerni elkészítési módjukat sem, hátha egy-egy vasárnapi étkezésnél, vagy vendégvárásnál bővíteni tudjuk megszokott menükínálatunk sorát.
1990

320 old, 20 cm ... 

Raktárkészlet:  1 db
Bár az árak emelkedése miatt ma nem járunk annyit étterembe, mint azelőtt, mégis érdemes tudni, hogy az étlapokon feltüntetett egy-egy ételnév mit is takar. Mit jelent például a Rossini- vagy Stroganoff-módra? Azonkívül, hogy egyes ételnevekből nem lehet következtetni magára az ételre, nem árt megismerni elkészítési módjukat sem, hátha egy-egy vasárnapi étkezésnél, vagy vendégvárásnál bővíteni tudjuk megszokott menükínálatunk sorát.
1990

320 old, 20 cm ...
990 Ft
  Virágh Ursula - Patyi Árpád: A mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való fő... 
Raktárkészlet:  1 db
Mikrohullámmal főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való fő...
300 Ft
Vízvári Mariska: Száz specialitás
Vízvári Mariska színésznő 1877-ben született Budapesten, Vízvári (Viszkidenszky) Gyula színész és Szigeti Jolán színésznő lányaként. Művészeti tanulmányait a Színművészeti Akadémián végezte. Szalmaláng címmel egyfelvonásos drámát írt, melyet 1902-ben a Vígszínház adott elő.
Most 100 ételspecialitását élvezhetjük. A könyv 1914-ben készült. Az ételek legnagyobb része a klasszikus francia konyha terméke.
1986

58 old, 20 cm x 15 cm 

Raktárkészlet:  1 db
Vízvári Mariska színésznő 1877-ben született Budapesten, Vízvári (Viszkidenszky) Gyula színész és Szigeti Jolán színésznő lányaként. Művészeti tanulmányait a Színművészeti Akadémián végezte. Szalmaláng címmel egyfelvonásos drámát írt, melyet 1902-ben a Vígszínház adott elő.
Most 100 ételspecialitását élvezhetjük. A könyv 1914-ben készült. Az ételek legnagyobb része a klasszikus francia konyha terméke.
1986

58 old, 20 cm x 15 cm
400 Ft
Matolcsy Ildikó: Ételek, tippek, fortélyok
„Ezzel a könyvvel a háziasszonyoknak szeretnénk ötletekkel segíteni a mindennapi gondon: mit is főzzünk. Olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze, gondolva a főzni egyelőre nem tudó lányokra – és fiúkra! – is. Reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és szakácskészségének megfelelő recepteket."

 

Raktárkészlet:  0 db
„Ezzel a könyvvel a háziasszonyoknak szeretnénk ötletekkel segíteni a mindennapi gondon: mit is főzzünk. Olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze, gondolva a főzni egyelőre nem tudó lányokra – és fiúkra! – is. Reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és szakácskészségének megfelelő recepteket."

550 Ft
Nincs raktáron

Sorrend:

Webáruház készítés