Gasztronómia


ÚJ
ÚJ
Beke Csilla (szerk.): Vegetáriánus ételek
Az emberek többsége folyamatos és gyakran kilátástalan harcot vív az elhízás ellen, világszerte mindenütt teret nyertek a helytelen táplálkozásra ösztönző gyorséttermek, és egymás után érkeznek híradások a tartósított húskészítmények kedvezőtlen hatásairól. Nem csoda, hogy ebben a helyzetben sokan választják menekülésként a vegetáriánus konyhát. Ám a vegetarianizmussal szembeni közhelyszerű előítéletek, miszerint egyhangú és egyforma ételekből – egy halom száraz gabona, ami a madáreledelhez h...
1 800 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 800 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Finomságok gombával
Gombás ételek receptgyűjteménye.
157 old, 20 cm x 14 cm
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Hans Gerlach: Lekvárok & gyümölcszselék
Saját készítésű finomságok

A házilag eltett lekvárnál és dzsemnél nincs nagyszerűbb, mert nemcsak sok szeretet rejtezik bennük, hanem a jóféle hozzávalók egész tömkelege is. És ami a legjobb: az egész év befőzési szezon. Tavasszal erre csábít az eper és a rebarbara, nyáron a lédús meggy és a sárgabarack, ősszel az alma és a körte, télen pedig a citrusfélék kerülnek sorra. Könyvünkben mindent megtalál a lekvár, a dzsem, sőt a nálunk még kevésbé divatos gyümölcszselék elkészítéséről is....
3 200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
3 200 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
  Lydia Darbyshire: Ázsia ízei – Receptek a Távol-Keletről
Egy ízpompás könyv,mely elhozza önnek a messzi Ázsia minden zamatát! Egy olyan hiánypótló recept-csokrot vehet kezébe most az olvasó, amelyben méltóképp mutatkoznak be a vietnámi, a thai és koreai ízek, a japán különlegességek, és ínycsiklandó receptek Kína négy különböző régiójából. A könyv lépésről lépésre mutatja be az ízletes fogásokat készítésének csínját-bínját, részben a nálunk is mindennapos, megszokott alapanyagok felhasználásával. Segítséget nyújt a legfontosabb alapanyagok és eszkö...
8 700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
8 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
  Pat Alburey – Val Barret – Claire Clifton – Christine France: Finom fogások fél óra alatt
300 kipróbált recept – valamennyi kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, színes fényképek a kész fogásokról, részletes főzési útmutatók lépésről lépésre, hasznos tanácsok a friss hozzávalók beszerzéséhez, tápérték adatok minden egyes recepthez.
2003

319 old, 29 cm x 22 cm
2 700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
2 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
A ​fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.
Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.
Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ össz...
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Vegetáriánus konyha
Több mint 350 vitamindús étel

Őrizze meg egészségét, és próbálja ki a több, mint 350 recept egyikét reggelire, ebédre, vacsorára. A legfinomabb előételek, főfogások és desszertek közül válogathat.
2002

317 old, 29 cm x 22 cm
2 400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
2 400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
 Rigó   János: Diétás tanácsok
Dr. Rigó János közérthetően megírt sok fontos ismeretet tartalmazó könyve hasznos mindenkinek, aki vigyázni szeretne egészségére.
A borítója foltos, kopott.
230 Ft
Raktárkészlet:  1 db
230 Ft
  db    Kosárba Kosárba
1111 Hasznos tanács háziasszonyoknak és férfiaknak
Mit, mivel, hogyan

Apró furfangok, műhelytitkok, amelyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsóbban is megoldhatunk valamit.
127 old, 20 cm x 14 cm
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Adrian Bailey (szerk.): A főzés alapanyagai
Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz – a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával.
Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges élelmiszerek eredetéről és tulajdonságairól.
Hasznos tanácsok és tippek az alapanyagok százainak elkészítéséhez és felhasználásához.
1991

240 old, 21 cm x 15 cm
Jobb felső sarka sérült
1 300 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Alibi hat hónapra Evés-ivás
A képen új folyóiratot lát, ha úgy tetszik, könyvet, mely újfajta étvágyat kíván gerjeszteni a magyar olvasóban. Szeretné elcsábítani a televíziókészülék mellől néhány percre, hadd támadjon kedve előbb az olvasásra, majd az evésre, ivásra. Hiszen evés és ivás a témája az Alibi hat hónapra félévente megjelenő első számának. Ezekről a mindennapos élvezetekről számol be 55 kortárs író, 2 képzőművész és 36 fényképész – reméljük, nem mindennapi módon. Mi nem bánjuk, ha ajándékkönyvvé válunk, de re...
1 100 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 100 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Bártfai László (szerk.): A 100 legjobb görög recept
Nemes egyszerűség, természetes ízek, mértékletesség az alapanyagokban és a fűszerezésben, egészséges és életerőt adó nyersanyagok, az évszakok változását figyelembe vevő, és tiszteletben tartó konyha a görögöké. Nem számít a világ nagy ínyenc konyhái közé, mégis hírneve messze világon ismert, jó ízű, nem rafinált, markáns fogásai miatt. A történelem során magába olvasztott számos kisázsiai, arab, és némi európai elemet, szokást, fűszerezési és konyhatechnikai eljárást, mégis van egy bizonyos ...
700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Bártfai László – Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb recept erdei gyümölcsökből
Miután begyűjtöttük a kellemes kirándulásokon az erdő gyümölcseit, már csak annyi dolgunk van, hogy finomabbnál finomabb ételeket készítsünk belőlük. Ebben a könyvben megtalálhatók a legjobb befőttek, kocsonyák, lekvárok, kandírozott gyümölcsök, italok, levesek, húsos fogások, mártások, saláták, desszertek, torták, sütemények receptjei.
2004

80 old, 20 cm x 14 cm
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Bártfai László: Babaszakácskönyv
Mit egyen a gyerek, ha éhes? Erre a látszólag egyszerű kérdésre néha nehezebb válaszolni, mint hinnénk.
Legyen tápláló, ízletes, egészséges, nem baj, ha gyorsan kész, és lehetőleg egye is meg a gyerek; ne legyen túl egyhangú, fűszeres és legfőképp ne legyen mindig ugyanaz!
Szóval nekünk, gyakorló szülőknek, nem mindig könnyű. Nincs annál rosszabb érzés, mint amikor hiába főzünk, és csemeténk nem eszi meg az elé tett finomságokat!
A család kedvenc szakácsa...
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Bozóki János – Dózsa György – Tomaj Zsuzsa (szerk.): Zenei ki mit főz?
Muzsikus szakácskönyv

Azt persze mindenki tudja, hogy a zene és a szakácsművészet összetartozik valamiképpen. Tafelmusikról, asztali zenéről mindenki hallott, s nem titok az sem, hogy Rossini: főzött. De az ismereteknek ezzel szinte vége is szakad, arról már nem esik szó, hogy föltehetőleg sokkal mélyebbnek kell emez összefüggésnek lennie. De hogy is van ez? - hiszen bizonyítéknak mégsem lehet elegendő az, hogy sok zenész maga is szakács, vagy éppen csak az, hogy szeret jól enni. Mert ha csa...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Burits Oktáv – Erdélyi Lajosné: Miből? Mit? Hogyan?
Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Egy ​​régi recept „Végy – két személyre számítva – két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára…” Végy ezt meg azt… mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába. Egy mai recept a könyvb...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Csikós Virág – Behán Mária: Gasztropolisz
"A sokszínűség érdekel, soha nem szerettem az egyformát. Nem emlékszem, hogy valaha is vágytam volna arra, hogy egy vendéglőben törzsvendég legyek. Soha nem értettem azokat a férfiakat sem, akik mindig csak a magas vagy csak az alacsony, csak a kékszemű vagy zöldszemű, akik mindig ugyanazt a nőt keresik." /Presser Gábor/

"Bárhová utazzak is, legyen az a New York-i Metropolitan vagy bármely más pontja a világnak, a bőröndömben biztosan jön velem fél kiló vegeta és fél kiló er...
1 600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dávid Sándor - Kurucz Antal: Terítéken az olimpia
Avagy: mit esznek azon az olimpián?

Rendhagyó szakácskönyvet tart kezében az Olvasó, mert legalábbis szokatlan, ha nem példa nélkül álló, hogy egy ilyen műben ne csak az életekről essék szó, hanem az alkotóiról is. Már jól benne voltunk mondanivalónk előkészítésében, amikor kiderült, hogy ebbeli igyekezetünk, mármint hogy alkotópárosunk szakácsművészéről is szóljunk, mások óhajával is találkozik. Nem egészen biztos ugyan, hogy Bajor Andor, aki Kövi Pál kitűnő szakácskönyvébe írt az érzelemre ...
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dittmayer Andor: Gasterea
SZAKÁCSMŰVÉSZETI LEXIKON

Tartalom

Hideg és meleg ízelítők 5
Erőlevesek, sűrített levesek 8
Előkészületek 23
Mártások 25
Különböző előétkek 30
Tojásételek, tojáslepények 34
Halak 42
Marhahúsfélék 50
Borjúhúsfélék 61
Ürü- és bárányhúsfélék 66
Sertéshúsfélék 68
Szárnyasok 71
Vadak 74
Főzelékek 78
Gyümölcsök, befőttek, ízek, tészták, fagylaltok, parfaitok, cukorkák 92
Amerikai italok, meleg italok 106
Hasznos tudnivalók 108
Nemzeti étkek, étrendek 117
Gasztro...
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dr. Oetker – A tálalás művészete
Több, mint 100 díszítési és tálalási ötlet

„Könyvünk szemléletesen bizonyítja, hogy bár a szerelemhez a gyomron keresztül vezet az út, az étvágyat a szemünk ébreszti fel. A több mint 100 – féle díszítési és tálalási ötlethez nem kell nagyobb beruházás, ez pusztán ügyesség és fantázia kérdése.”
1999

127 old, 22 cm x 15 cm
900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dr. Rohály Gábor: Borkalauz
259 old, 19 cm x 10 cm
750 Ft
Raktárkészlet:  1 db
750 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Draveczky Balázs – Dworschák Ernő: Teázóknak való
„Az első csésze tea ajkamat és torkomat nedvesíti meg, a második megtöri magányosságomat, a harmadik csésze átjárja beleimet és rátalál néhány különlegesre az ötszáz kötetnyi írásjegyből. A negyedik csésze tea könnyű verítékezést okoz, – ekkor az élet minden igazságtalansága távozik pórusaimon. Az ötödik csészével megtisztulok; a hatodik csésze tea a tökéletesség birodalmába hív. A hetedik csésze – jaj, már nem bírom tovább!”

Lu T'ung Ta...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Duszt Károly – Guóth János: Sütemények – 203 recept cukrászmesterektől
Harminckilenc cukrászmester versenymunkája

155 old, 20 cm x 13 cm
900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dworschák Ernő-Frank Júlia-Szántó András: Édes
A négy alapíz szakácskönyve
A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is....
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Fakanál 2000/2
Édességek, sütemények a világ minden tájáról
Recepttár

2000
144 old, 21 cm x 15 cm
800 Ft
Raktárkészlet:  1 db
800 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Francia konyha
A francia ételkultúra világszerte fogalommá vált. A klasszikus európai konyha alapjait jelenti, és régióinak sokszínű specialitásai nagy vonzerőt gyakorolnak az ínyencekre. Megtanulhatjuk a franciáktól azt is, hogy az ételek elfogyasztása esemény, amelyre időt kell szánnunk, és amely összehozza a családot, a barátokat.
Ismerkedjen meg ezzel a kultúrával, próbálja ki könyvünk receptjeit! Elkészítheti az ételeket önmagukban, ahogy a franciák szokták, de menübe is illeszh...
700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Gaál Zoltán: Ikebana tányérokon
Többfogásos ebédet főztem budapesti barátaimnak, természetesen a Japánból magammal hozott receptek alapján. Emlékezetemben még ott élt a megkóstolt ételek íze is. Ennek ellenére, amikor az ebéd végére értünk, egy Japánt sokszor megjárt ismerősöm azt mondta: legközelebb ugyanezt megfőzzük Tokióban és eladjuk, mint magyar ételkülönlegességet. Ugyanezt a másik oldalról én is elmondhatom. Kamakurában egy baráti japán családnál gulyást főztem. Hiába azonban a látszatra ugyanolyan, azonos nevű alap...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Gyógyító ételek
Gyógyító ételek
Daganatos betegségek 5
Koszorúér-betegség 9
Magas vérnyomás 22
Csontritkulás 25
Túlsúlyosság 29
Szélütés 31
A legkiválóbb gyógyító étrend 34
Receptek
Daganatos betegségek 38
Koleszterin 41
Koszorúér-betegség 43
Magas vérnyomás 46
Csontritkulás 48
Túlsúlyosság 51
Szélütés 53
Trigliceridek 55

2002
56 old, 21 cm x 14 cm
1 100 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 100 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Gyümölcsfélék a táplálkozásban
A gyümölcs - nélkülözhetetlen élelmiszer 3
A gyümölcsfélék feloszlása 4
Almatermésűek 4
Csonthéjasok 8
Bogyótermésűek 10
Héjasgyümölcsök 12
Töktermésűek 13
Déligyümölcsök 13
Mi van a gyümölcsökben? 14
Az egyes alkotórészek szerepe és hatása szervezetünkre 16
Víz 16
Szénhidrátok 18
Szerves savak 21
Cserzőanyagok 23
Ásványi anyagok 23
Vitaminok 25
Fehérjék 29
Zsírok és olajok 29
Nyersgyümölcsfogyasztás 29
Gyümölcsök a konyhában 31
Levesek 31
Mártások 32
Főtt-t...
1 300 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Gyurcsáné Kondrát Ilona: Diétás tanácsok tejcukorérzékenyeknek
Laktózmentes receptekkel

A tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok.
Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kez...
1 500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Hargitai György: Főzelékek, köretek, mártások
Egy rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos – az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető – ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük a Príma Szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.
2001

159 old, 20 cm x 14 cm
740 Ft
Raktárkészlet:  1 db
740 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Hargitai György: Fűszerlexikon
130 ételrecept

Vitaminok és ásványi anyagok kis mennyiségben kellenek szervezetünknek, ám nélkülük nincs élet. Valahogy így van ez fűszerekkel is: csak egy kevés kell belőlük ételeinkbe, hiányukban nem lehetséges a konyhaművészet; ráadásul a gyógyításban is fontos szerepet játszanak. Vagy százféle fűszert biztosan ismerünk, e könyvbe a nálunk leginkább használatosak kerültek; mégpedig sok, igazán különleges recepttel.

2000
157 old, 20 cm x 15 cm
900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Süssünk olajsütőben!
Érdemes-e olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennün...
300 Ft
Raktárkészlet:  2 db
300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Tanácsok és receptek mikrohullámú sütőkhöz
Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne, és hogyan? Ehhez ad ötleteket, tanácsokat, recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén ta...
330 Ft
Raktárkészlet:  1 db
330 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Korpádiné Szőlősi Szilvia – Mózes István Miklós: A 100 legjobb befőtt és lekvár
Tavaszutó, ​nyárelő, a májusi cseresznye mire jó? Íze nem sok még, de szép piros és ropogós, a magját messzire lehet pöckölni, és párosával mutatós fülbevaló! Azután elröppen egy-két hét (alig vesszük észre), és a májusi cseresznyét felváltják a tulipiros, kissé már teltebb, kissé már ízesebb, de még mindig ropogós húsú fajták. (A horgászoknak ezek még mindig nem jók, mert alig akad bennük csalinak való.) Aztán, amikor az iskolákban már a bizonyítványokat kezdik osztogatni, nemcsak az ötösök ...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Köves J. Julianna: Háztartási ABC
A könyveknek megvan a maguk sorsa.
A háztartási tanácsadóké például az, hogy elavulnak. Hiszen ahogy a világ változik, ahogy a technika és a technológia fejlődik, úgy változik a körülöttünk lévő kisebb világ, otthonunk is. Más anyagok, eszközök, gépek kerülnek környezetünkbe, más háziszereket használunk ma, mint százötven, száz vagy éppen csak tíz-húsz évvel ezelőtt. S nyilván más eszközökkel fogjuk végezni ház körüli teendőinket tíz-húsz év múlva megint. ...
300 Ft
Raktárkészlet:  1 db
300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Langfelder Sándorné A család diétás könyve
189 old, 20 cm x 13 cm
700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Lázár Márta: Koktélok és báritalok
1974
335 old, 20 cm x 12 cm
Lapjainak alja víztől hullámos
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Lichthammer Adrienn:  Szívügyünk ​a táplálkozás
Éltető tippek

Az ismert adatok szerint világviszonylatban a magyar lakosság a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulásában az első tíz között szerepel, Európában pedig dobogós hellyel „büszkélkedhetünk”. Ez a kiadvány elsősorban a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Egy olyan könyvet szeretnénk az olvasó kezébe adni, amit mind a betegségen átesett, mind pedig a veszélyeztetettek haszonnal forgathatnak. Ezzel a könyvvel azt is bizonyítani szeretnénk, hogy azért, mert valaki diétára szorul...
1 300 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Loren Cordain: Paleolit étrend
Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedés...
2 900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
2 900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Mann Endre: Sütemények és édességek
Tartalom


Mit adjunk a teához 5
A tetszetős és ízléses szendvics 5
Sós teasütemények 13
Házilag készült zsemle, kifli és perec 18
Édes aprósütemények 20
Zsírban sült tészták 30
Élesztős tészták 37
Rétesek 46
Leveles tészták 51
Omlós tészták és vegyes sütemények 58
Pudingok és felfújtak 78
Torták és mignonok 88
Tortamázak, töltelékek, tortadíszek, öntetek 115
Krémek és zselék 130
Fagylaltok, parfék, sarlottok 136
Csemegék 147
Cukorkák és csokoládébonbonok 153
Üd...
1 900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Marosi Lászlóné: A kínai konyha
A receptek nagy részét úgy állítottuk össze, hogy a fő hangsúlyt a hazai piacon is fellelhető alap- és nyersanyagok kapták. Remélem sikerült olyan kínai ételeket bemutatni, amelyek megfelelnek egy kicsit a hazai ízlésnek is. Bízom abban, hogy az újdonságra vágyók megkóstolják, illetve elkészítik a kínai konyha néhány specialitását, ezzel bővítve a kínai konyha kedvelőinek és barátainak táborát.
1985

80 old, 22 cm x 12 cm
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Mesterszakácsok gázon főzött mesterművei
1 200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 200 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Mikrohullámon készíthető ételek
A gyorsaság nem boszorkányság! A modern mikrohullámú készülék lehetővé teszi, hogy a legrövidebb idő alatt az asztalra varázsoljuk a legízletesebb ételeket. Ez a könyv gondoskodik arról, hogy ne fogyjunk ki az ötletből, mindenben segítségünkre siet, legyen szó étvágygerjesztő előételekről vagy desszertekről. Ráadásul részletesen bemutatjuk az ételek elkészítésének kíméletes és energiatakarékos módját. ízletes és vitaminokban gazdag ételek az asztalon - nem boszorkányság!...
800 Ft
Raktárkészlet:  1 db
800 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb karcsúsító fogás
Nem is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk cs...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb magyar étel
Ha egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai – étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliábó...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb mézes finomság
Minden medve szereti a mézet – ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk – ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életük veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában ...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb recept szárnyasokból
Van-e ​ínycsiklandóbb, jobb étel a rántott pipicombnál? Hát a ropogós pirosra sült pecsenyekacsánál? Netán a paprikás csirkénél vagy a szalonnával tűzdelt fácánpecsenyénél? Más jó ételek vannak, de jobbak aligha! Parittyával, íjjal, hurokkal és más kezdetleges fegyverekkel vadászó őseink bizonnyal nem tekintették hőstettnek a különféle szárnyasok elejtését (hiszen nem kellett élet-halál harcot vívniuk a zsákmánnyal, mint a mamuttal, a barlangi medvével vagy a hegyes agyarú vadkannal), de a sz...
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb távol-keleti recept
Távol-kelet ​- mily csodás, misztikusan hangzó kifejezés! Mennyi titok, mennyi ismeretlen homály lengi körül! Vagy mégsem?
Szinte mindegyik városunkban működnek kínai vendéglők – némelyiknek több hazai, mint kínai vendége van –, s a piacokon, valamint a nagy bevásárlóközpontokban mindenütt találunk kioszkokat, amelyek valamilyen távol-keleti ország ételeit kínálják.
Ha pedig magunk szeretnénk készíteni egzotikus, távol-keleti ételeket, a hipermarketek, valami...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb tojásétel
Tojás: annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető vi...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba Kosárba
 

prev
12
next

Sorrend:

Webáruház készítés