Új jelszó kérése

Gasztronómia


A baromfi konyha abc-je
Ünnepi étel, vagy hétköznapi gyors ebéd és vacsora, magas kalóriatartalmú, vagy zsírtalan, diétás étel egyaránt készíthető baromfihúsból. A gyakorlatban mégis alig néhány, már nagyanyáink korában is ismert készítési módját használják, amelyek bármennyire is jók, előbb-utóbb unalmassá válnak. Hogy hányféleképpen lehet még a baromfihúst elkészíteni? Erre ad tanácsot e füzet. Az ételleírások hozzávalói általában 4 személyre szólnak, de pl. egy egész tyúkból készült leves, vagy egy sült bébi puly...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Burits Oktáv – Erdélyi Lajosné: Miből? Mit? Hogyan?
Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Egy ​​régi recept „Végy – két személyre számítva – két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára…” Végy ezt meg azt… mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába. Egy mai recept a könyvb...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Dávid Sándor - Kurucz Antal: Terítéken az olimpia
Rendhagyó szakácskönyvet tart kezében az Olvasó, mert legalábbis szokatlan, ha nem példa nélkül álló, hogy egy ilyen műben ne csak az életekről essék szó, hanem az alkotóiról is. Már jól benne voltunk mondanivalónk előkészítésében, amikor kiderült, hogy ebbeli igyekezetünk, mármint hogy alkotópárosunk szakácsművészéről is szóljunk, mások óhajával is találkozik. Nem egészen biztos ugyan, hogy Bajor Andor, aki Kövi Pál kitűnő szakácskönyvébe írt az érzelemre és az értelemre egyaránt ható cikket...
520 Ft
Raktárkészlet:  1 db
520 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
  Dávid Sándor – Kurucz Antal: Terítéken az olimpia -avagy: mit esznek azon az olimpián?
Rendhagyó szakácskönyvet tart kezében az Olvasó, mert legalábbis szokatlan, ha nem példa nélkül álló, hogy egy ilyen műben ne csak az életekről essék szó, hanem az alkotóiról is. Már jól benne voltunk mondanivalónk előkészítésében, amikor kiderült, hogy ebbeli igyekezetünk, mármint hogy alkotópárosunk szakácsművészéről is szóljunk, mások óhajával is találkozik. Nem egészen biztos ugyan, hogy Bajor Andor, aki Kövi Pál kitűnő szakácskönyvébe írt az érzelemre és az értelemre egyaránt ható cikket...
450 Ft
Raktárkészlet:  1 db
450 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Deli Magda: Szója konyha
200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
200 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Dr. Rigó   János: Diétás tanácsok
150 Ft
Raktárkészlet:  1 db
150 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Dr. Rohály Gábor: Borkalauz
259 old, 19 cm x 10 cm
580 Ft
Raktárkészlet:  1 db
580 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
  Duszt Károly – Guóth János: Sütemények – 203 recept cukrászmesterektől
Harminckilenc cukrászmester versenymunkája

155 old, 20 cm x 13 cm
700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
700 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
  Dworschák Ernő-Frank Júlia-Szántó András A négy alapíz szakácskönyve: édes
A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

215 old, 2...
600 Ft
Raktárkészlet:  1 db
600 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Együnk kevés hússal is finomat pizza
A pizza napjaink kétségtelenül egyik legnépszerűbb étele. Eredetileg olasz, de ismeretes szinte az egész világon. Nem nagy és előkelő éttermek konyháin készül - bár néha ilyen helyeken is kapható - hanem kisvendéglőkben, gyorsbüfékben, sőt külön pizzasütőknél is. Megőrizte ugyan sajátos olasz jellegét, de az egyes országok nemzeti konyhái is tettek hozzá valamit, a helyi anyagoktól, szokásoktól függően. A receptek összeállításánál figyelembe vettük a sajátos magyar ízlést is, amely igazodik a...
360 Ft
Raktárkészlet:  1 db
360 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Süssünk olajsütőben!
Érdemes-e olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennün...
300 Ft
Raktárkészlet:  2 db
300 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
  Huba Zsuzsa, Stadler Mari: Tanácsok és receptek mikrohullámú sütőkhöz
Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne, és hogyan? Ehhez ad ötleteket, tanácsokat, recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén ta...
330 Ft
Raktárkészlet:  1 db
330 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Kovács Lászlóné (szerk.): Tejtermékből télen-nyáron
118 recept
A régi római és alexandriai költők a tejet az „istenek italának" nevezték. Valóban, a tej az emberiség legősibb tápláléka, ezt bizonyítják a nomád életet élő pásztoroktól reánk maradt tejgazdasági eszközök. A tejkultusz nyomára bukkantak a babilóniai ásatások során: egy kiásott épületmaradvány falán levő dombormű teheneket fejő férfiakat és nőket ábrázol. Az ókori irodalomban is olvashatunk a tejfelhasználásról: Homeros például az Odysseiá-ban leírja, miként készítettek édes tejből ...
200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
200 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Langfelder Sándorné A család diétás könyve
189 old, 20 cm x 13 cm
700 Ft
Raktárkészlet:  1 db
700 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Lázár Márta: Koktélok és báritalok
1974
335 old, 20 cm x 12 cm
Lapjainak alja víztől hullámos
500 Ft
Raktárkészlet:  1 db
500 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Lovassné Kiss Ildikó - Lovass pál: A karcsúság titka
Kedves Olvasó, kedves Barátaim, szeretetükbe ajánlom a Lovass házaspár könyvét. Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni. Első pillanatra úgy tűni, hogy nálunk divatcikk lett a fogyókúra, talán túlságosan sokat beszélünk arról, hogy mit ne együnk, kevesebbet együnk. A világon száz- és százmilliók éheznek és szomjaznak, a tévé képeket közül indiai és afrikai gyermekekről, akiknek nem jut tej. Százmilliók számá...
280 Ft
Raktárkészlet:  1 db
280 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Marosi Lászlóné: A kínai konyha
A receptek nagy részét úgy állítottuk össze, hogy a fő hangsúlyt a hazai piacon is fellelhető alap- és nyersanyagok kapták. Remélem sikerült olyan kínai ételeket bemutatni, amelyek megfelelnek egy kicsit a hazai ízlésnek is. Bízom abban, hogy az újdonságra vágyók megkóstolják, illetve elkészítik a kínai konyha néhány specialitását, ezzel bővítve a kínai konyha kedvelőinek és barátainak táborát.
1985

80 old, 22 cm x 12 cm
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Matolcsy Ildikó: Ételek, tippek, fortélyok
„Ezzel a könyvvel a háziasszonyoknak szeretnénk ötletekkel segíteni a mindennapi gondon: mit is főzzünk. Olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze, gondolva a főzni egyelőre nem tudó lányokra – és fiúkra! – is. Reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és szakácskészségének megfelelő recepteket."

550 Ft
Raktárkészlet:  1 db
550 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Niszkács Miklós A pezsgő
Ami a franciáknak és az egész világnak évszázadok óta Champagne, arra a magyarok a pezsgő szót használják, mely szót gróf Széchenyi István alkotta.
Az idők során az ünnepekkel, a meghitt vagy éppen megható pillanatokkal, a vidámsággal egyaránt összekapcsolódó és a mai napig meghatározó szimbólumot jelent ez az ital. Nem képzelhető el, sem állami fogadás, sem üzleti vacsora, sem jelentősebb családi ünnep, újévi köszöntés pezsgővel való koccintás nélkül. ...
1 200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
1 200 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
E 1984-ben kiadott receptgyűjtemény és tanácsadó segítségével a főzésben gyakorlatlanabbak is sikerrel próbálkozhatnak egy-egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető hidegkonyhai „költemény” elkészítésével. Nemcsak vendégváráskor nyújtanak élményt a remek szendvicsek, saláták, hidegtálak, kocsonyák – a napi étkezések, a vacsorák, tízóraik egyhangúságát enyhítik és frissítik fel az ötletesen, változatosan készített, díszített hidegkonyhai ételek....
520 Ft
Raktárkészlet:  1 db
520 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Pelle Józsefné: Csemegék könyve
Részlet a könyvből:
„Ha fáradtak, idegesek vagyunk, egy kis rágcsálnivaló megnyugtat: az ünnepi ebédet megkoronázza, a köznapit ünnepivé teszi a "meglepetés” ; a váratlan vendég vagy a meghívott vendégek kínálására is jó, ha kéznél van az előre elkészíthető, sokáig frissen maradó vagy a gyorsan, percek alatt tálalható finomság. És ugyan melyik szülő tudja gyermekétől hosszabb időn keresztül megtagadni a nyalakodást?
A köztudatban a „csemege” édess...
220 Ft
Raktárkészlet:  1 db
220 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
R. Szepessy Ilona Francia konyha
"…Érdemes megismerkedni a francia konyhával, mert igen változatos, ötletgazdag, racionális, ugyanakkor ínyenc. Általában könnyebb, kalóriaszegényebb és vitamindúsabb a mienknél, tehát olyanoknak is ajánlható, akik egészségügyi vagy esztétikai meggondolásokból keresnek új irányokat. Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket. A sajtokat és a borokat – amelyek a komplett étkezés elmaradhatatlan tartozékai – nem tárgyaljuk külön, ezért az előszóban kívánunk adni róluk néhány á...
410 Ft
Raktárkészlet:  1 db
410 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Sarah Brown: Mikrohullámú szakácsművészet
Főzési ötletek és módszerek. Kézikönyv a friss és mélyhűtött alapanyagok előkészítéséhez és főzéséhez. Több mint 100 recept. Ízletes ételek receptjei egyszerű és különleges alkalmakra,ínycsiklandó és étvágygerjesztő fotókkal.

220 old, 21 cm x 15 cm
580 Ft
Raktárkészlet:  1 db
580 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Természetesen sajtokból
29 old, 20 cm x 14 cm
270 Ft
Raktárkészlet:  1 db
270 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Tokaji borecetes receptek
Kedves Olvasónk!
Kiadványunk a Tokaji Borecet Manufaktúra által 2011-ben magyar gasztrobloggerek körében indított, kifejezetten Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását célul tűző receptverseny nyomán született. Hazánkban a borecet alkalmazásának nagy hagyománya volt a II. világháborúig, de azóta sajnos feledésbe merült. Ezt a tradíciót szeretnénk újra feléleszteni, és könyvünkkel segítséget nyújtani a Tokaji Borecetek változatos alkalmazásához. Mikor belefogtunk a b...
900 Ft
Raktárkészlet:  1 db
900 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Túrós Emil: Ízletes könnyű ételek
A tej egyik fontos összetett táplálékunk - majdnem minden tápanyag megtalálható benne, ami az emberi szervezet építéséhez és fenntartásához szükséges. Hasonlóképpen a tejtermékek is rendkívül gazdagok tápanyagokban. Fogyasztásuk mégsem éri el a kívánt szintet hazánkban, más országokhoz viszonyítva alacsonynak mondható. Ennek egyik oka az, hogy a más vonatkozásban oly színes, ízletes és tápdús, hazai ételválasztékuk a tej és tejtermékekből készíthető ételek tekintetében korántsem teljes, sőt k...
200 Ft
Raktárkészlet:  1 db
200 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Végh Júlia: Éttermi ételek otthon
Bár az árak emelkedése miatt ma nem járunk annyit étterembe, mint azelőtt, mégis érdemes tudni, hogy az étlapokon feltüntetett egy-egy ételnév mit is takar. Mit jelent például a Rossini- vagy Stroganoff-módra? Azonkívül, hogy egyes ételnevekből nem lehet következtetni magára az ételre, nem árt megismerni elkészítési módjukat sem, hátha egy-egy vasárnapi étkezésnél, vagy vendégvárásnál bővíteni tudjuk megszokott menükínálatunk sorát.
1990

320 old, 20 cm ...
650 Ft
Raktárkészlet:  1 db
650 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
  Virágh Ursula - Patyi Árpád: A mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való fő...
400 Ft
Raktárkészlet:  1 db
400 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Virágh Ursula: Rama süteményeskönyv
83 old, 30 cm x 21 cm
Rengeteg étvágygerjesztő színes fotóval. Néhány lapja picit foltos.
850 Ft
Raktárkészlet:  1 db
850 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Ritter P. Tibor · Straub Dezső Sztárkonyha
Ritter P. Tibor · Straub Dezső
Sztárkonyha
400 Ft
Raktárkészlet:  0 db
400 Ft
A termék sajnos nincs raktáron!
Kérjük érdeklődjön, vagy nézzen vissza később!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.