Keresel egy könyvet, de nem találod? Írj nekünk: info@konyvantikvar.hu  online antikvárium

konyvantikvar
Kategóriák
konyvantikvar
  • Kategóriák
    • Akciók
    • Ajándékozható állapotú könyvek
    • Irodalom
    • Ismeretterjesztés
    • Egyéb könyvek
    • Egészség, szépségápolás
    • Sport
    • Gyermekek
    • Hobbi, szabadidő
    • Útikönyvek, Útleírások
    • Műszaki
    • Tudomány
    • Vallás
    • Ritka, vagy máshol nem kapható könyvek
    • Képregények, újságok
    • Idegennyelvű könyvek
    • Zsákbamacska
    • XYZ. Más egyéb termékek
  • Szűrés
  • Szállítás
  • Rólunk
  • Blog
  • Híreink
  • Gyakori kérdések
Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok
Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok
700 Ft
  1. Gasztronómia
  1. Hobbi, szabadidő
  2. Gasztronómia

Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok

Cikkszám: 
8108
Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok
Raktáron 1 db
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan fűszerezve. Kis szakácskönyvünk célja a baromfiak változatosabb készítése. Természetesen, az itt közölt receptek nem merítik ki az összes lehetőséget. Az ismétlések elkerülése végett az egyes ételeket csak egy-egy baromfival kapcsolatban közöltük, noha például a pecsenyekacsából készülő ételeket készíthetjük pecsenyelibából is vagy fordítva. Kacsacombból is elkészíthetjük mindazt, amit pulykacombból és ugyancsak fordítva. A fűszereket használhatjuk saját ízlésünk szerint változatosabban is.
A baromfit igen sok esetben ajánlják betegeknek, csecsemőknek, fogyókúrásoknak. A közvéleményben még ma is él az a nézet, hogy diétásoknak és csecsemőknek az ételeket fűszer nélkül kell készíteni. Ez azonban téves szemlélet, amit az orvosok javasolnak, hiszen a fűszer nélküli étel nem hozza meg, sőt csökkenti az étvágyat, az egyhangúság unalmassá teszi az evést, és betegünk, csecsemőnk étvágya nem javul, hanem romlik. Étvágytalan, savhiányos, gyomor- és bélbeteg hozzátartozóinknak, de kisebb gyomorrontásban szenvedőknek is főzzünk az itt közölt receptek valamelyike szerint erőlevest, és ha a betegnek kevés a sava, tegyünk bele citromlevet, esetleg tárkonyecetet. Savanykás erőleves föltétlenül meghozza az étvágyat, kedvet csinál az evéshez, ingerli a savképződést, és a sokféle fűszer gyógyhatásánál fogva segíti az emésztést, tisztítja a beleket. Még gyomorvérzéses beteg ételébe is főzhetünk fűszert, illetve bedörzsölhetjük az alufóliában párolt baromfit bazsalikommal, petrezselyemzölddel, és borson, paprikán kívül szinte minden fűszert használhatunk, ha nagyon picit teszünk az ételben. A diétás betegeknek készült burgonyapürét is ízletesebbé, változatosabbá tehetjük petrezselyemzölddel, bazsalikommal és reszelt szerecsendióval. Egy adag burgonyához egy szerecsendiónak ötödét reszeljük le. A receptekben szereplő fűszernövények a Herbária szaküzleteiben szerezhetők be.
1969

32 old, 20 cm x 15 cm
  • Adatok
  • Vélemények
Adatok
Tömeg:
54 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
konyvantikvar.hu
  • 1043 Budapest, Berda József u 42 fsz. ü.1 (Csak székhely, személyes átvétel itt nincs!)
  • +36702046710
  • info@konyvantikvar.hu
  • facebook

  • pinterest


  • Linkedlin

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szeretnék kedvezményeket kapni

Feliratkozás
Webáruház készítés
  • Akciók
  • Ajándékozható állapotú könyvek
  • Irodalom
  • Ismeretterjesztés
  • Egyéb könyvek
  • Egészség, szépségápolás
  • Sport
  • Gyermekek
  • Hobbi, szabadidő
  • Útikönyvek, Útleírások
  • Műszaki
  • Tudomány
  • Vallás
  • Ritka, vagy máshol nem kapható könyvek
  • Képregények, újságok
  • Idegennyelvű könyvek
  • Zsákbamacska
  • XYZ. Más egyéb termékek
  • Szűrés
  • Szállítás
  • Rólunk
  • Blog
  • Híreink
  • Gyakori kérdések
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.