Keresel egy könyvet, de nem találod? Írj nekünk:
info@konyvantikvar.hu
Kategóriák
Kategóriák
Keresés
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Akciók
Ajándékozható állapotú könyvek
Irodalom
Ismeretterjesztés
Egyéb könyvek
Egészség, szépségápolás
Sport
Gyermekek
Hobbi, szabadidő
Útikönyvek, Útleírások
Műszaki
Tudomány
Vallás
Ritka, vagy máshol nem kapható könyvek
Képregények, újságok
Idegennyelvű könyvek
Zsákbamacska
XYZ. Más egyéb termékek
Szállítás
Rólunk
Blog
Híreink
Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok
700
Ft
Kosárba
Gasztronómia
Hobbi, szabadidő
Gasztronómia
Előző termék
Következő termék
Bozsik Valéria: Változatosan készített szárnyasok
Cikkszám:
8108
Raktáron
1 db
700
Ft
Kosárba
A vásárlás után járó pontok:
70 Ft
Nem kérek plusz szolgáltatást
Díszcsomagolás
+2 500 Ft
A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint töltve és sütve fogyasztják. Ezt is eléggé egyhangúan, valamennyi baromfit azonosan fűszerezve. Kis szakácskönyvünk célja a baromfiak változatosabb készítése. Természetesen, az itt közölt receptek nem merítik ki az összes lehetőséget. Az ismétlések elkerülése végett az egyes ételeket csak egy-egy baromfival kapcsolatban közöltük, noha például a pecsenyekacsából készülő ételeket készíthetjük pecsenyelibából is vagy fordítva. Kacsacombból is elkészíthetjük mindazt, amit pulykacombból és ugyancsak fordítva. A fűszereket használhatjuk saját ízlésünk szerint változatosabban is.
A baromfit igen sok esetben ajánlják betegeknek, csecsemőknek, fogyókúrásoknak. A közvéleményben még ma is él az a nézet, hogy diétásoknak és csecsemőknek az ételeket fűszer nélkül kell készíteni. Ez azonban téves szemlélet, amit az orvosok javasolnak, hiszen a fűszer nélküli étel nem hozza meg, sőt csökkenti az étvágyat, az egyhangúság unalmassá teszi az evést, és betegünk, csecsemőnk étvágya nem javul, hanem romlik. Étvágytalan, savhiányos, gyomor- és bélbeteg hozzátartozóinknak, de kisebb gyomorrontásban szenvedőknek is főzzünk az itt közölt receptek valamelyike szerint erőlevest, és ha a betegnek kevés a sava, tegyünk bele citromlevet, esetleg tárkonyecetet. Savanykás erőleves föltétlenül meghozza az étvágyat, kedvet csinál az evéshez, ingerli a savképződést, és a sokféle fűszer gyógyhatásánál fogva segíti az emésztést, tisztítja a beleket. Még gyomorvérzéses beteg ételébe is főzhetünk fűszert, illetve bedörzsölhetjük az alufóliában párolt baromfit bazsalikommal, petrezselyemzölddel, és borson, paprikán kívül szinte minden fűszert használhatunk, ha nagyon picit teszünk az ételben. A diétás betegeknek készült burgonyapürét is ízletesebbé, változatosabbá tehetjük petrezselyemzölddel, bazsalikommal és reszelt szerecsendióval. Egy adag burgonyához egy szerecsendiónak ötödét reszeljük le. A receptekben szereplő fűszernövények a Herbária szaküzleteiben szerezhetők be.
1969
32 old, 20 cm x 15 cm
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Nyomtat
Ajánlom
Adatok
Vélemények
Adatok
Tömeg:
54 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Akciók
Ajándékozható állapotú könyvek
Irodalom
Ismeretterjesztés
Egyéb könyvek
Egészség, szépségápolás
Sport
Gyermekek
Hobbi, szabadidő
Útikönyvek, Útleírások
Műszaki
Tudomány
Vallás
Ritka, vagy máshol nem kapható könyvek
Képregények, újságok
Idegennyelvű könyvek
Zsákbamacska
XYZ. Más egyéb termékek
Szállítás
Rólunk
Blog
Híreink
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Kategóriák
Profil
Kosár
0
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Nem engedélyezem
Engedélyezem