Tolnai Kálmán: Sárga ostya

Cikkszám: 9971
Tolnai Kálmán: Sárga ostya
Tolnai Kálmán: Sárga ostya
Cikkszám: 9971
Raktáron  1 db
300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Tolnai Kálmán izgalmakban, fordulatokban bővelkedő könyveit elkapkodják az olvasók. Így volt ez A 16-os zárka lakójával, a Mohikán-galerivel, Az almatolvajjal és A zárkában cíművel. E kötetben, amelyet az olvasó kezében tart, részint új bűnügyi elbeszélésekkel, részint a már nem kapható könyveiből vett részletekkel kedveskedik olvasóinak. Az évek óta sehol sem kapható, nagy sikerű könyve, A 16-os zárka lakója részletei itt újra olvashatók.
Új és korábbi bűnügyi történeteiben többnyire a tettesek vallanak cselekményeikről, a szerző csak a legszükségesebbeket javította szövegükön, nem igyekezett mindenáron irodalmiaskodó körítést adni az elbeszélő elítéltek történeteinek.
A Sárga ostya című új kötet összefoglalja, egybegyűjti a szerző írásainak javát, sikeres regényeinek egyes izgalmas, tanulságos részleteit. A vallomástevők megtévedt emberek vagy tudatos bűnözők: a tükörbe néznek. Ezt a tükröt tartja kezében az olvasó. A bűnügyi elbeszéléseket, a regényrészleteket az író és barátja, M. zeneművész kétnapos együttlétének derűs, hangulatos visszaidézése kapcsolja össze.