Termék részletek


Hangay Zoltán: A pápák könyve

Raktárkészlet: 1 db
Hangay Zoltán: A pápák könyve
600 Ft
A pápaság Európa legrégibb ma is fennálló intézménye - ez az egyszerű kijelentő mondat szédítő időtávlatokat tár fel előttünk. Gondoljunk csak bele: Attila idején a pápaság már több évszázados múltra tekinthet vissza, a magyar állam megszületésekor pedig már egy teljes évezredet tudhat maga mögött.
Ez a hatalmas idő - jól tudjuk - nem eseménytelenül telt el. A pápaság történetét tanulmányozva egyedülálló történelmi élményben lehet részünk: egyetlen intézmény fejlődését nyomon követve kísérhetjük végig mai világunk kialakulását egészen a római kor fénykorától kezdve. A pápaság története valójában nem csupán a katolikus egyház történelme, hanem egész Európáé: saját gyökereikre lelhetnek benne spanyolok és norvégok, angolok és oroszok, protestánsok és nem keresztények, hivők és ateisták egyaránt.
Külön figyelmünkre és megkülönböztetett érdeklődésünkre tarthat számot az a 263 férfi, aki az elmúlt két évezred során római pápaként ennek a fél világ arculatát meghatározó intézménynek az élén állt. Kik voltak ők, mit tettek, s amit tettek, miért tették?
A PÁPÁK KÖNYVE - az egyes egyházfők működésének a megértéséhez feltétlenül szükséges történelmi háttér tömör felvázolása mellett - elsősorban az egyes pápák életének, tevékenységének a bemutatására törekszik. A szerző olyan kézikönyvet nyújt át az olvasónak, amelyhez hasonló magyar nyelven eddig még nem látott napvilágot. A kötetben megtalálható a katolikus egyház 263 római pápájának és 39 ellenpápájának az életrajza, valamint - egy kivételével - valamennyi pápának az arcképe.
1991

253 old, 23 cm x 17 cm
 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  9454
  Tömeg
  455 g/db
Webáruház készítés