Rudolf Braunburg: Tájfun Hongkong felett

Cikkszám: 0652
Rudolf Braunburg: Tájfun Hongkong felett
Rudolf Braunburg: Tájfun Hongkong felett
Cikkszám: 0652
Raktáron  1 db
280 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Könyvismertető
Az étkezdébe beeső repülőszemélyzetek kivétel nélkül kínai ételkülönlegességeket szoktak rendelni. Michael azonban jobban szerette az európai konyhát. Kínai fogásokat enni Hongkongban olyan, mint Németországban sült kolbászt savanyú káposztával.
Amikor már a kávénál tartott, A repülőtércikkekhez feliratú dossziéból elővett egy újságkivágást, és maga elé simította. A cikk címe ez volt: Murphy törvényei és a nemzetközi légikikötők. Háromhasábos írás volt, ami még a Hongkong Star vasárnapi mellékletében is ritka, és az aláírás mindössze ennyi: Sandy.
A cikk első részében a szerző röviden foglalkozott Murphy felfedezéseivel. Murphy volt az első amerikai, aki felismerte „a folyamatos bosszankodás törvényszerűségét." Ez akkor világosodott meg Murphy előtt, írta Sandy, amikor a menyasszonya közölte vele, hogy másállapotban van. Ekkor hangzott el Murphy szájából az azóta klasszikussá vált mondat:
-anything can go wrong, it will – Ha valami elromolhat, az el is romlik.
E felismeréshez Sandy hozzáfűzte saját gyermekkori tapasztalatát. A lekváros kenyerek ugyanis, amelyeket édesanyja átnyújtott neki, kivétel nélkül mindig a lekváros felükkel estek a patyolattiszta abroszra, pedig a valószínűség törvényei szerint csupán az esetek ötven százalékában eshetnének úgy, s ez aztán nyaklevessel súlyosbított következményekkel jár.