Németh László: Lányaim

Cikkszám: 0264
Németh László: Lányaim
Németh László: Lányaim
Németh László: Lányaim
Németh László: Lányaim
Németh László: Lányaim
Cikkszám: 0264
Raktáron  1 db
400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Egy szenvedélyes regénye e könyv, amelyből kitűnik, hogy tör föl és rendeli maga alá a "pedagógusi mámor" egy sokoldalú íróember minden műfaját és képességét.
Csak nagy író képes arra, hogy miközben választott témáját - leszűkítve: a családi élet boldog derűjét - fejti ki, magával ragadja az olvasót számtalan más pályára: kibontakozik előttünk a történelmi kor, amely Magyarország - és Németh Lászlóék számára is - emberpróbáló történéseivel a családot is hol szétszakítja, hol életveszedelmesek sorába taszítja; valamint a tudós apa nyelvtanítási és matematikatanítási pedagógiai kísérletsorozata.
"...itt nem azért vették le egy otthon feléje eső falát, hogy valaki a maga gyermekeit, mint tárcából előhúzott fényképeket, intim helyzetekben mutogassa..." - írja Németh László. De szülő majdminden emberből lesz, s ennek megfelelően saját tapasztalatait nemhogy nem érdektelen, de nagyon is tanulságos egybevetni a könyv tartalmával. -Azt "adom tovább, ami ifjan engem is megejtett... apaság, szülőség tőrbe csaló boldogságát" - írja Németh László.
A Lányaim élményt nyújtó szépirodalom; veretes nyelvezet és magas erkölcsiséget tükröző gondolatgazdag könyv. Németh László kísérletező kedvű és tehetséges apa volt (Nem csak kitűnő író), érdemes tőle tanulnunk.
1996

235 old, 20 cm x 13 cm