Eric Westphal: A tüntetés

Cikkszám: 0184
Eric Westphal: A tüntetés
Eric Westphal: A tüntetés
Cikkszám: 0184
Raktáron  1 db
180 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
A tüntetés mindenekelőtt egy utcai tüntetés rajza, hű tükre az emberi szenvedélynek, a gyűlölet és a félelem küzdelmének, az embereket megosztó előítéletek összecsapásának.
Az itt elbeszélt tüntetés faji okokból szerveződött. A színhely Atlanta (az Egyesült Államokban), ahol a négerek összefognak és követelik, hogy vegyék fel őket a választási névjegyzékbe. Két fiatal francia, Ed, a diák és Bart, akik autóstoppal bekalandozzák az Egyesült Államokat, mindenre kíváncsiak, és belekeverednek a tüntetésbe. Akaratuk ellenére rákényszerülnek, hogy részt vegyenek az összecsapásban, amelyhez semmi közül, és amelynek végül áldozatul esnek.
Az 1966-ban írt regény figyelmeztetni akart, de a legutóbbi amerikai faji események láttán azt mondhatjuk, hogy a realitás és a fikció közötti távolság napról napra csökken. Eric Westphal 1929-ben született Montpellier-ben, közgazdász, újságíró és drámaíró. A tüntetés az első regénye. 1968-ban elnyerte a Paul Vaillant-Counturier-ról elnevezett díjat, a francia baloldali értelmiség rangot adó irodalmi díját.