Alekszandr Vojinovics: Hotel Park

Cikkszám: 0181
Alekszandr Vojinovics: Hotel Park
Alekszandr Vojinovics: Hotel Park
Cikkszám: 0181
Raktáron  1 db
100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
A németek által megszállt nisi Park Szállóban minden este nagy a mulatozás. A fényárban úszó nagyteremben megállás nélkül szól a zene, durrognak a pezsgősüvegek, az asztaloknál magabiztos SS-tisztek nevetnek. Biztonságban érzik magukat, azt hiszik, hogy legyőzték, megfélemlítették a jugoszláv népet.
Aztán az egyik este ravasz tervvel bejut a zsúfolt nagyterembe egy partizán, és kézigránátot dob a mulatozó náci tisztek közé. A hatalmas detonáció kioltja a csillár fényét, a vidám zenét a gyilkosok jaja, a fölényes mosolyt a rettegés váltja fel. Ennek az akciónak az ad különös jelentőséget, hogy ez volt a jeladás az ellenállás megkezdésére, ennek a robbantásnak nyomán kezdődött meg Jugoszláviában a partizánok nagy felszabadító harca.
A Hotel Park ezt az akciót tárja az olvasó elé. Az egyes szám első személyben megírt, feszültséggel teli regény szinte az akció részesévé teszi az olvasót is. Az előkészület, a terv és végrehajtás kalandos eseményeit pedig a legilletékesebb mondja el. A kézigránát-akció végrehajtója ugyanis maga a szerző – Vojnovics – volt.