Termék részletek


Vécseyné Ticsénszky Marianna Virág a házban és a ház körül

Raktárkészlet: 1 db
Vécseyné Ticsénszky Marianna Virág a házban és a ház körül
500 Ft
Ma természetesnek vesszük, hogy a virágok egész életünket végigkísérik. Születésünk alkalmával édesanyánkat virággal köszöntik, a kis cseperedő gyermek anyák napján virággal rója le háláját édesanyja iránt. Névnapok, születésnapok ünnepi köszöntését sem képzelhetjük el virág nélkül. A virág a szeretet, a megemlékezés jele. Eljegyzés, esküvő, vendégek fogadása, színészek, művészek ünneplése alkalmával elmaradhatatlan dísz, nemzeti ünnepeink fényét emeli a növény, a virág. Kedves halottaink sírján a kegyelet virágai díszlenek. Hősök emlékművén a hála és megbecsülés koszorúi hirdetik halhatatlanságukat.
Annyira megszoktuk mai fásított utainkat, gyepes, virágos tereinket, hogy talán észre sem vesszük már őket. Csak akkor éreznénk hiányukat, ha nem lennének. Képzeljük csak el a nagyvárosok kőrengetegeit virágok, dísznövények nélkül. A sok tégla, kő és szürke beton kietlenségében az emberek elkedvetlenednének, elfásulttá, rideggé válnának.
Nemcsak szívet-lelket vidító hatása van a növényeknek, de igen komoly részül van az egészséges levegő kialakításában is. Gondolatban sétáljunk egy erdei ösvényen: mindannyian tele tüdővel szívjuk a jó friss levegőt, amit a növények jelenlétének köszönhetünk.
1961

269 old, 25 cm x 18 cm
Védőborítója hiányzik
 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  6428
  Tömeg
  558 g/db
Webáruház készítés