Manfred Peschel: Kibernetika és automatizálás

Cikkszám: 10482
Manfred Peschel: Kibernetika és automatizálás
Manfred Peschel: Kibernetika és automatizálás
Cikkszám: 10482
Raktáron  1 db
900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 90 Ft
Az Automatizálás-sorozatnak evvel a kötetével elősegítjük a kibernetika alapjainak fogalmi tisztázását.
Célja elsősorban az, hogy az automatikával foglalkozó mérnököt megismertesse a kibernetikának azokkal a részeivel, amelyeknek munkája szempontjából közvetlen jelentőségük van. Mivel bizonyos filozófiai fogalmakhoz is kapcsolódtunk és szemléltető példákat hoztunk a nem műszaki tudományok területéről is, ezért a nem műszaki szakképzettségű olvasó szintén megismerkedhet ennek az új tudománynak az alapjaival.
A kötet tematikájából következően főleg az automatizálás területével foglalkozunk, s ezért a kibernetika egyes nagy területeit, pl. a játékelméletet, a kódoláselméletet, a korrelációs elméletet figyelmen kívül kellett hagynunk, ill. csak érintenünk lehetett.
A kötet tartalma a potsdami Műszaki Kamara „Szabályozás- és vezérléstechnika" tanfolyamának, valamint a Humboldt-egyetemen Dr. G. Schwarze úrral együtt tartott előadásoknak az anyagán alapul.
Ezúton fejezem ki szívélyes köszönetemet Dr. G. Schwarze úrnak, vele a kötet megírása során folytatott sok ösztönző eszmecseréért és értékes útmutatásaiért.
Berlin
Manfred Peschel

1968
79 old, 20 cm x 15 cm