Termék részletek


Émile Zola: A Patkányfogó

Raktárkészlet: 1 db
Émile Zola: A Patkányfogó
3 000 Ft
A Patkányfogó egy külvárosi csapszék Párizsban. Ez a csapszék a regényben félelmetes jelképpé mélyül: mint valami iszonyú mocsár, elnyeli Coupeau-t, a szerencsétlenül járt bádogossegédet, elemészti iszákos munkatársait, sírjává lesz Geraise-nek, a Párizsba szakadt, szánalomra méltó mosónőnek is. Gervaise - a regény főhőse - szívósan küzd a fojtogató sors ellen, de felőrlődik férje és szeretője között, akik irgalmatlanul gyötrik, s lelketlenül kihasználják.
A Patkányfogó "ijesztő körkép, mely magában hordja erkölcsi tanulságát" - írja Zola. A legsötétebb színekben festi meg a munkások s a munkássorból kitörni akaró Gervaise életét: komor környezet, siralmas odúk, kapualjakból kifolyó bűzös szennyvíz, butító munka, csavargás, iszákosság, elaljasító nyomor, torz jellemek,tragikus sorsú félemberek - ez A Patkányfogó világa, ahová csak véletlenül téved be egy-egy vidító napsugár, hogy utána annál sivárabbnak hasson a mindent elborító reménytelenség...

Első magyar kiadás 1919!
Gerince sérült, könyvkötő által átkötött keményborítójú példány, benne eredeti borítójával! Igazi antik varrott kötéssel!
 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  06185A
  Tömeg
  528 g/db
Webáruház készítés