Graham Greene Az isztambuli vonat

Cikkszám: 03172
Graham Greene Az isztambuli vonat
Graham Greene Az isztambuli vonat
Cikkszám: 03172
Raktáron  1 db
470 Ft
A vásárlás után járó pontok: 47 Ft
„-Nincs itt valami rejtély? – Mindannyiunknak vannak titkai.” – Mi lehet a közös dr. Czinnerben, a belgrádi kommunista orvosban, Mr. Myattben, a gazdag zsidó mazsolakereskedőben, a félvilági varieté-táncosnőben, az alkoholista és leszbikus újságírónőben, a gátlástalan rablógyilkosban és a besteller szerzőben? Mind az Orient expresszen szelik át a két háború közti Európát – Ostendétől Isztambulig. A fülkék, folyosók, étkezőkcsik és hálókupék labirintusában összekuszálódnak a szálak, s a szereplők egymás életébe bonyolódnak.

Mindenki fut valami után – vagy valami elől. Álmok, politika, gyilkosság, szex, törtetés, kaland, üzlet, szerelem – „Hogy mi minden nem történik egy nemzetközi vonaton!” – , humorral vegyes feszültség filmszerűen kavargó regénnyé áll össze.

Valóban csak a véletlen műve, ahogy hőseink végzetszerűen sodródnak a történetben – egymás felé vagy egymástól el? Végül mindenki dönteni kényszerül – de hogy helyre állnak-e az életutak, hogy a csalódottság vagy a remény kerekedik felül, az csak az utazás végeztével dől el.

312 old, 18 cm x 12 cm