Új jelszó kérése
Termék részletek


Deme László (szerk.) · Grétsy László (szerk.) · Wacha Imre (szerk.) Nyelvi illemtan

Deme László (szerk.) · Grétsy László (szerk.) · Wacha Imre (szerk.) Nyelvi illemtan
520 Ft
Régi felismerése a szaktudományoknak, hogy a beszéd és a magatartás között szoros kapcsolat van. Ezt azonban többnyire csak kijelentésszerűen hangoztattuk, legföljebb részterületek bemutatásával igazoltuk a szélesebb közönség előtt.
Most mindez egyetlen műben tárul az olvasó elé. Ez a maga nemében úttörő jellegű munka úgy foglalja össze a történeti előzményeket és a mai problémákat, hogy az ismeretterjesztésen és a józan, megfontolt tanácsadáson túl egyúttal további igényeket támaszt a tájékozódásra; képet ad a jelenről, és szempontokat a jövő alakításához; önvizsgálatra késztet, de önmarcangolás nélkül; emberi méltóságra nevel, de elkerüli az ostorozásnak és leckéztetésnek minden csábítását.
Első ciklusa izgalmas olvasmány a közösségi magatartás alapkérdéseiről és alapformáiról. A második eleven stílusú, ötletesen tagolt kézikönyv, mely helyszínekre bontva vizsgálja a nyelvi illem gyakorlati kérdéseit. A harmadik ábécérendes „kislexikonként” mutatja be az egymással való érintkezés nyelvi eszközeinek használati lehetőségeit, módját, stílusértékét.
Tanácsaival, útbaigazításaival százezrek számára teremt ez a könyv tájékozódási lehetőséget; népművelők, pedagógusok, politikai aktivisták tízezreinek kínál korszerű ismereteket és érveket mindennapi munkájukhoz.
  • Cikkszám
    02338
    Tömeg
    428 g/db
Webáruház készítés