Termék részletek


Bács Gyula Bulgária

Raktárkészlet: 2 db
Bács Gyula Bulgária
200 Ft
Kiadónk negyedízben mutatja be a teljesség igényével a látnivalókban gazdag Bulgáriát. Az ország idegenforgalmi vonzereje nemcsak a tengerpart, a finom fövenyű Aranyhomok és Napospart környéke, a sajátos hangulatú főváros, Szófia vagy a – különösen a művészet szerelmesei részéről – nagy látogatottságnak örvendő Rilai kolostor. Nagy érdeklődésre tarthat számot más festői bolgár város is, mint Tarnovo, Plodliv vagy a bizánci templomairól híres, tengerparti Neszebar.
Érdekességükkel ragadnak meg a hegyek között megbúvó nagyszerű kolostorok (Bacskovo, Trojan), amelyeket a magyar turisták általában még nem olyan szép számmal keresnek fel, mint a közismerten vonzó, pihentető bolgár tengerpartot vagy Szófiát.
Könyvünk általános része képet nyújt az ország földrajzáról, történelmi és kulturális múltjáról, és külön fejezetet szentel a sajátos bolgár konyhának. Legnagyobb, tulajdonképpeni útikalauz-részében sorra veszi az ország tájait, bemutatja egész Bulgáriát. Az egyes városokat, kolostorokat sétaszerűen bejárva elvezeti a turistát az összes érdekes látnivalókhoz, amelyekhez bőséges kommentárokat fűzve, a szó legjobb értelmében megtanítja az utast „látni”.
A könyv befejező fejezetében tájékoztatást kap az utas a szállásról, az étkezésről és más hasznos, gyakorlati tudnivalókról; túrajavaslat segíti az autóst: végül a kis útiszótár segít leküzdeni a nyelvi nehézségeket.
Gazdag a kötet képanyaga: több mint 200 képen villannak fel a szép bolgár tájak, városok. A tájékozódást számos térkép is segíti.
 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  02052-03035
  Tömeg
  608 g/db
Webáruház készítés