Szergej Hruscsov: Összeesküvés apám ellen

Cikkszám: 01033-9282
Szergej Hruscsov: Összeesküvés apám ellen
Szergej Hruscsov: Összeesküvés apám ellen
Cikkszám: 01033-9282
Raktáron  1 db
500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Az első két lapja vízfoltos.
Szemicsasztnij: Brezsnyev azt javasolta nekem: „Megmérgezzük?” Ekkor én azt mondtam: Csak a holttestemen át. Szó sem lehet róla. Ebbe semmiképpen nem egyezem bele. Sem összeesküvő, sem gyilkos nem vagyok… A helyzet sem olyan az országban hogy ilyen módszereket alkalmazzunk.
Kérdés: Hogyan mérgezték volna meg?
Szemicsasztnij: Igen. Ostoba egy dolog. Akkor elmentem, tiltakoztam…Végül Brezsnyev belenyugodott, hogy Hruscsov megmérgezésének gondolata kivihetetlen.
Azt mondják ám a dokumentálható bizonyítékok hiányoznak, hogy néhány nap múlva újabb tervet készített: légi katasztrófa a Kairóból Moszkvába tartó úton.
– A gép idegen repülőtéren áll, egy idegen államban. Minden gyanú a külföldi titkosszolgálatra hárul – próbált meggyőzni.
– Hruscsovval hozzá hűséges legénység repül. Az első pilóta, Cibin generális, 1941-ben mint alezredes kezdett vele repülni. Megjárta az egész háborút. Hogyan képzeli el ezt az egészet? Béke van. Hruscsovon kívül a gépen tartózkodik Gromiko, Grecsko, a csapat, és végül a mi embereink is, a csekisták. Ez a variáció kivihetetlen.
Brezsnyev azonban nem nyugodott, a Legfelsőbb Tanács ülésszakának megnyitása kérlelhetetlenül közeledett…
Nyikita Szergejevics egy héttel az ülésszak megnyitása előtt érkezett vissza Skandináviából. Leonyid Brezsnyevnek semmi ideje sem maradt. És ebben az időzavarban egy utolsó, elkeseredett ötlete támadt: Hruscsovot Svédországból való visszatérése pillanatában kell letartóztatni…