Új jelszó kérése

Mikszáth Kálmán: A fekete kakas

Raktárkészlet: 1 db
Mikszáth Kálmán: A fekete kakas
Részlet:

Úgy van az valahogy berendezve, hogy nemcsak az emberek halnak meg, hanem a betegségek is. Egy-egy ismerős betegség egyszer csak eltűnik és sohase látják többé a doktorok. Elkezd gyengülni, gyengül, gyengül és mikor már olyan gyenge, hogy nem tud ártani, a halál visszahívja, mint a rokkant katonát és küld helyette egy másikat, egy erőset. A halál is változtatja a maga szolgaszemélyzetét.
Igy lett vége a becsületes öreg hideglelésnek. Pedig valaha, kivált gyümölcsérés idején, egész falvak feküdtek benne; rázta az embereket, vaczogtatta a fogaikat, de már nem volt annyi ereje, hogy valakit elvigyen, hát megszünt, mert hasznavehetetlen s jött helyette az influenza.
Uj seprő jól seper: a kis Parászka községet valóságosan megtizedelte. egy része meghalt magában az anyabetegségben, más része az utókövetkezményekben pusztult el, tüdősorvadásban, vérszegénységben. Csak azok menekültek meg, akiket az orvos, dr. Brogly, a déli fenyvesekbe küldött, ahol fölvették magukat, húst és vért szedtek össze.
1904

72 old, 14 cm x 10 cm
A könyv teteje "egérrágta".
2 300 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Raktárkészlet
1 db
Cikkszám
05465
Tömeg
51 g/db
Webáruház készítés